Louis van Gaal als bondscoach van Oranje? | Voetbalpraat

Bij EK Voetbalpraat wordt besproken of Louis van Gaal de juiste keuze is voor het Nederlands Elftal.

Abonneer hier als je nieuw bent: nlid.info_c...

VOLG ESPN OOK OP:

Instagram: espnnl
Facebook: espnnl
Twitter: espnnl

En nog meer video’s en nieuws: www.espn.nl .
Of via de ESPN-app: espn.com/app

Like deze video en abonneer op ons kanaal! nlid.info_c...

Live Eredivisie kijken? Vind hier alle info: espnnl.zendesk.com/hc/nl-nl

Reacties 

 1. Tae Yone

  Tae Yone

  7 dagen geleden

  Van gaal is gewoon de beste ik kijk geen voet bal

 2. Kitty Vd Wetering

  Kitty Vd Wetering

  16 dagen geleden

  mensen van zijn soort zijn verantwoordelijk voor de dood van George Floyd,net als trump die nog effe gauw in zn laatste maand als president ongeveer 12 doodvonnissen getekend heeft en allemaal black man!!!

 3. AH Bloemhoff

  AH Bloemhoff

  17 dagen geleden

  Leo Driessen waar heb jij het over. Ervaringsvak bondscoach? Advocaat was helemaal niet zo ervaren in 94, Rijkaard al helemaal niet in 2000, Van Basten niet in 2006 en 2008, Blind niet. Löw niet, Klinsmann niet, Southgate niet. En eerst zeg je: er zijn genoeg landen waar het moeilijk is om een bondscoach te vinden. Dan zeggen ze tegen je: he, Duitsland dan, Löw dan? En dan zeg je: je moet ons niet met Duitsland vergelijken. Terwijl je net zelf NL wél met het buitenland vergelijkt.

 4. Schilderwerken Antheunis

  Schilderwerken Antheunis

  17 dagen geleden

  Bert van marwijk?

 5. J Plays

  J Plays

  17 dagen geleden

  We hebben in Nederland 17 miljoen voetbalkenners. Terugvallen op van Gaal in dit geval, is logisch. Dat zei Nederland ook al toen Koeman naar Barcelona ging. De KNVB dacht toen de oren te moeten laten hangen naar de spelers, wat spelers willen. Wat dat betreft, zou je bij het handelen van de KNVB hierbij, in twijfel moeten trekken. Ik stel dan ook voor dat de #KNVB per direct zijn ontslag indiend. Bijna heel Nederland weet wat het beste is, de KNVB denkt het beter te weten en faalt in alle opzichten. Daarom dus #KNVBopstappen! Louis van Gaal is benaderd om Frank de Boer op te volgen. Er is absoluut geen twijfel aan de kunde van Gaal, het is dan ook belachelijk om zo'n 20 jaar terug te gaan in de tijd om te analyseren wat er toen fout ging onder van Gaal in zijn allereerste termijn als Bondscoach. Het is ook van Gaal die destijds zèlf ontslag heeft genomen als Bondscoach, kijk het maar na. van Gaal heeft ongetwijfeld die fout keer op keer geanalyseerd en zich voorgenomen deze fout nooit meer weer te maken. Over de mogelijkheid dat, de afwezigheid van 5 jaar uit het trainersvak van van Gaal zijn passie, zijn gedrevenheid verloren heeft, vind ik niet eens de moeite waard om daarop te reageren. Sterker nog, ik denk dat van Gaal zijn passie en zijn gedrevenheid alleen maar zijn toegenomen om dit tot een succes te maken. Na zijn minder succesvolle periode in Engeland, zal hij willen bewijzen dat hij nog altijd tot èèn van de beste in het vak behoort. Ook na een afwezigheid van 5 jaar!

 6. Man-Wife

  Man-Wife

  18 dagen geleden

  Nou gaan we JUICHEN langs de lijn

 7. J Ottink

  J Ottink

  18 dagen geleden

  Louis van gaal bondscoach nederland en giovanni van brockshorst assistent bondscoach na wk 2022 nemen giovanni van brockshorst als opvolger louis van gaal als bondscoach nederland

 8. Michel Liew

  Michel Liew

  18 dagen geleden

  Who cares?

 9. Maddman Tjah

  Maddman Tjah

  19 dagen geleden

  Louis van Gaal is de man voor de job!!!💪🏾💪🏼 Hij is de enige trainer met z’n Gouden PiK🔥👑!!!

 10. Peter Kossen

  Peter Kossen

  19 dagen geleden

  Die verwende ettertjes, daar was hij toen al klaar mee dacht ik. Hij mag wel gek zijn . Ze moeten voetballen. Die 22 borsten doen het beter dan die 11 worsten. Toevallig.

 11. Թ Stpnn

  Թ Stpnn

  19 dagen geleden

  Haal er maar een uit Pensioenstal, iemand met betrouwbaar verleden, laat Oranje eens zegevieren!

 12. Davy Jones

  Davy Jones

  19 dagen geleden

  Van Gaal legend

 13. Lennart Wijers

  Lennart Wijers

  19 dagen geleden

  Ik vind van Gaal echt een briljante kerel. Heb hoop interviews en docus met hem gezien en het arbeidsethos, oog voor detail en zijn no-nonsense aanpak dwingen respect af bij me en als je interviews met spelers over hem leest druipt daar vaak ook het respect voor hem van af. Als iemand deze leeuwen kan temmen is hij het wel.

 14. PixelPhobiac

  PixelPhobiac

  19 dagen geleden

  Het is wel armoede dat we terug in de tijd moeten grijpen, ipv naar/aan de toekomst te werken

  • Kitty Vd Wetering

   Kitty Vd Wetering

   16 dagen geleden

   gebrek aan kwaliteit,van Gaal is uit de tijd,armoedig ja

 15. Yassine Khaldi

  Yassine Khaldi

  19 dagen geleden

  niet vergeten dat van Gaal de zelfde problemen had in 2012, die heeft een ploeg genomen die 3x verloren heeft in het EK. dus ik denk dat hij het wel kan doen, hij moet discipline zijn maar niet te veel ook want dan ben ik er gewoon zeker over die gaat het goed doen !!!

 16. paul1133

  paul1133

  19 dagen geleden

  van Gaal, om te kotsen.

 17. indoor gangster

  indoor gangster

  19 dagen geleden

  volgens mij past r nog echt wel véél meer reclame in, voor, op, na, onder of tijdens deze zwets-upload, boys! 🏌🏾‍♂️

 18. Stefan Elzenga

  Stefan Elzenga

  19 dagen geleden

  Wat een overbodige vraag natuurlijk

 19. appiedeknaller

  appiedeknaller

  20 dagen geleden

  JUICHEN 😂😂😂

 20. Sander F. Hoogendoorn

  Sander F. Hoogendoorn

  20 dagen geleden

  Marciano heeft echt goede analyses en is heerlijk rustig. Top

 21. Tom N

  Tom N

  20 dagen geleden

  Alleen al voor de interviews 😂

 22. Jordi Smits

  Jordi Smits

  20 dagen geleden

  #DriessenOut

 23. Ramon De Bakker

  Ramon De Bakker

  20 dagen geleden

  Zijn weer goed geïnformeerd, bondscoach van Duitsland Hansi Flick was klaar bij Bayern , wilde zijn contract niet verlengen dus dat was een abc tje Wij gaan weer zeer moeilijke jaren tegemoet

 24. J vT

  J vT

  20 dagen geleden

  ik hoor niemand meer over Bert van Marwijk??

 25. Gert-Jan Houtepen

  Gert-Jan Houtepen

  20 dagen geleden

  Ik geloof in onze jongens en in Louis3.

 26. Jolly Jumper

  Jolly Jumper

  20 dagen geleden

  0:14 Leo Driessen (bijna boos) "Dat was een verrassing!" 😅 Je kunt lullen en kletsen wat je wilt, je kunt Louis leuk en aardig vinden of niet: maar hij is waarschijnlijk de ENIGE Nederlandse coach die briljant genoeg is om überhaubt misschien nog iets te kunnen met ons belabberde materiaal. Laten we DAAR in ieder geval gewoon eerlijk over zijn.

  • Jolly Jumper

   Jolly Jumper

   20 dagen geleden

   @MC BARROSO Van Marwijk als coach zou ik overigens ook prima verdragen! En ook Peter Bosz zou ik wel benieuwd naar zijn wat die zou doen

  • Jolly Jumper

   Jolly Jumper

   20 dagen geleden

   @MC BARROSO Ja maar dat zeg ik toch? Fijne vent, behoorlijk slechte coach. Ik heb hem die prestatie zien leveren 4x achter elkaar kampioen te worden met Ajax: één en al kunst en vliegwerk en geluk... Maar van Gaal ben ik alleen maar fan van! Briljante coach, en dat stoïcijnse karakter van hem kan ik echt alleen maar van smullen!! Bovendien heeft hij doorgaans gelijk imho: die sensatie-geile pers is doorgaans erg irritant met hun emotie melkende kut-vragen en ook zijn ergernis aan die klojo's van IV of hoe dat elke keer weer heet (v d Gijp, Derksen, Kraaij e.d.) deel ik volledig. Sorry als je daar misschien anders over denkt maar ik sta volledig aan Louis' kant

  • MC BARROSO

   MC BARROSO

   20 dagen geleden

   @Jolly Jumper Frank de Boer is misschien leuk als buurman ofzo, dat geloof ik wel. Maar totaal ongeschikt voor zo'n belangrijke functie. Als je met 10 man komt te spelen tegen Tsjechië, en je brengt Promes die al een jaar lang geen knikker heeft geraakt, dan wil je blijkbaar gewoon niet winnen. Ik had trouwens liever Van Marwijk als Bondscoach willen hebben, want nu krijg je met van Gaal weer van die tenenkrommende interviews. Wel vermakelijk natuurlijk, dat wel.

  • Jolly Jumper

   Jolly Jumper

   20 dagen geleden

   @MC BARROSO Zijn we 't idd niet helemaal eens. Maar best een klein beetje hoor. Dat Koeman het beter deed dan Frank zijn we volledig eens. Als ouwe Ajacied was Frank één van mijn helden van 1995. Plus een jongen die ik graag mocht, ik mag Frank echt, lijkt me een heel geschikte vent. Maar zelfs zijn afgelopen jaren als coach van mijn Ajax vond ik Frank nooit een goeie coach. Nooit. Alleen dat Koeman het super deed gaan we niet eens worden. Die aanloop naar het EK, ja het ging goed, een beetje net de groepsfase van dit toernooi, maar ik vond het echt zo geweldig niet hoor. Maar goed, zijn uiteraard slechts persoonlijke opvattingen :)

  • MC BARROSO

   MC BARROSO

   20 dagen geleden

   @Jolly Jumper Ben ik niet helemaal met je eens. Nederland presteerde onder Koeman super. Jammer dat we tegen Portugal verloren. Wat Koeman zorgvuldig had opgebouwd, heeft de Boer steentje voor steentje afgebroken. Hij heeft niks laten zien, er zat geen lijn in, geen idee achter(tikkie breed, tikkie terug), en spelers liepen als los zand over het gras.

 27. toolfreak78

  toolfreak78

  20 dagen geleden

  Ik hoop het. Ik heb niks met hem, maar het is wel de beste coach die er maar is.

 28. Marcel Deij

  Marcel Deij

  20 dagen geleden

  wat een lachwekkend panel zeg

 29. Dennis Bouma

  Dennis Bouma

  20 dagen geleden

  Oranje ff opschonen

 30. Its Meyou

  Its Meyou

  20 dagen geleden

  Van gaal is een lagend

 31. Geert Jan Stroetinga

  Geert Jan Stroetinga

  20 dagen geleden

  Nu krijgt het Nederlands elftal te maken met discipline en orde en regel. Krijgen die verwaande snotapen ook nog eens een heropvoeding! Suc6 Louise pak ze maar goed aan!!!

 32. Ronald Wilson Reagan

  Ronald Wilson Reagan

  20 dagen geleden

  Van gaal doet t beter als algemeen directeur

 33. Jeroen v/d Linde

  Jeroen v/d Linde

  20 dagen geleden

  Hoezo, je moet er tegen kunnen! Marciano kom op man gozer? Je mag toch hopen dat ze professioneel te werk gaan! Trainer bepaald! Punt uit! En ja, dan mogen de spelers het uitvoeren! Ze zullen zelf toch ook wel door hebben dat ze een eenheid moeten zijn, dat gaat alleen lukken als dingen duidelijk zijn! Voorbereidende gesprekken met spelers, oké! Maar voor het eggie dan bepaald de trainer en de speler volgt! Altijd zo geweest en moet ook zo blijven! Spelers zijn om te spelen, en trainers bepalen wat er gebeurt! Anders kunnen we net zo goed van Dijk aan de zijlijn zetten! om de bende aan te sturen! Dan hebben we helemaal geen trainer nodig..

 34. motou1

  motou1

  20 dagen geleden

  ten hag is de beste optie hij heeft zich bewezen en is top met jonge spelers en hij is jong genoeg om een lange tijd beschikbaar te zijn en voetbal is een investering ik zeg van gaal de wk laten doen en daarna ten hag

  • MC BARROSO

   MC BARROSO

   20 dagen geleden

   Ik denk niet dat Ajax hem zomaar laat gaan.

 35. Marco Smid

  Marco Smid

  20 dagen geleden

  Het gaat om het totale mens principe.

 36. Roel R

  Roel R

  20 dagen geleden

  Van Gaal heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten en was 'n goede coach (met gebruiksaanwijzing vrnl met de pers !) en toch ook derde worden op het WK 2014 ... was 'n prestatie ! Het is echter 5 jaar geleden dat hij voor het laatst coach was en tijden veranderen snel net als ook voetballers (met allermaal mobieltjes!) en ze zijn dus niet meer die super meegaande voetballers van 5 jaar geleden ! En .. een deel ervan speelt bij grote buitenlandse clubs en spelen ook onder en met hedendaagse gelouterde top coaches én ...het zijn - zoals gezegd - jongens van deze tijd en toch ook al heel anders zelfbewust en soms al 'key'-spelers in hun eigen team dus ze weten ook echt wel wat er van hun wordt verwacht en verlangd ! Waarom het dan volledig mis ging in de laatste wedstrijd tegen Tsjechië is nog steeds 'n raadsel maar ... het zal vast aan meerdere factoren hebben gelegen ! Weersomstandigheden, algehele fitheid maar ook die geconstateerde complete 'off day' van bijna iedereen Dat was wel het meest opvallende ! Want : als de onderlinge chemie en de gezamenlijke focus tussen de spelers als ook tussen spelers en coach en ook de anders zo bepalende spelers het niet meer weten en er dan om wat voor reden dan ook de spelers bijna doelloos over het veld lopen ... ja dan heb je echt 'n groot probleem ! Maar als van Gaal - wat hij altijd zegt te doen - enigszins toch ook als zowel 'menselijke' coach als oefenmeester met en naast zijn spelers staat en weet om te gaan met de individuele karakters en ego's van zijn spelers en deze leert kennen en weet te doorgronden en hij dus ook het beste bij hun naar boven weet te halen en er daardoor 'n vertrouwensband en chemie ontstaat tussen coach en spelers in de trant van : we gaan er gezamenlijk voor Louis ! ! ... ja dan komt het helemaal goed met Oranje !

 37. Eddy Jansen

  Eddy Jansen

  20 dagen geleden

  Super analyse van Marciano

 38. Tom Hermens

  Tom Hermens

  20 dagen geleden

  Stukken beter dan Frank de Boer. De Boer heeft geen idee.

 39. bachajane logari

  bachajane logari

  20 dagen geleden

  De kale Meneer lullt gewoon uit zijn nek. Hij herhaalt gewoon wat Johan Derksen 3 weken geleden heeft gezegd op de vi en krijgt er ook nog voor betaald 🙄🤥😏

 40. Dennis Boots

  Dennis Boots

  20 dagen geleden

  Leo: "Ik ben nog niet eens begonnen....." Ik ga stuk

 41. Marco Marco

  Marco Marco

  20 dagen geleden

  Die gasten zitten allemaal door elkaar heen te kwekken. Lijken wel een stelletje ouwe wijven..

 42. Dutch Chess better than cheese.

  Dutch Chess better than cheese.

  20 dagen geleden

  Marciano Vink was vroeger mijn favoriete voetballer, 1 van onze meest ondergewaardeerde ballers.

 43. nick

  nick

  20 dagen geleden

  Apart dat ik Marciano sinds kort pas op tv ziet, beste analist op dit moment van nederland

 44. 90MinutenLangVoorOnzeClubUitAmsterdam

  90MinutenLangVoorOnzeClubUitAmsterdam

  20 dagen geleden

  Ik vind dat we Louis van Gaal met rust moeten laten. Laat hem lekker genieten van zijn familie op zijn ouwe dag. Kunnen we echt niks anders verzinnen, Gullit Cocu vanBronckhorst of een combinatie van deze mannen?

  • Roy Gevers

   Roy Gevers

   20 dagen geleden

   Ooit moeten we de sprong wagen, dus waarom niet de komende tijd Van Gaal of Advocaat als assistent/hulplijn en iemand als Van Bronckhorst of Cocu als coach. (Beetje de Van Bommel/Van Marwijk constructie, maar dan beter.) En trouwens, zo lang we geen kundige keeper met speelminuten hebben, maakt de bondscoach ook weinig uit. Dus ik zeg: Theo Janssen en Aad de Mos als coach-duo.

  • jorge louis

   jorge louis

   20 dagen geleden

   Ben ik met je eens waarom het risico lopen dat het met deze groep niet lukt. Hij is gestopt op mooi hoogte punt. Van Basten wil ook nog wel revanche en iets moois doen.Gullit Cocu van Bronckhorst Rijkaard ...

 45. Gemarica

  Gemarica

  20 dagen geleden

  Er zit maar een man met voetbalhersens in dit forum en dat is Marciano Vink.

 46. Dusty

  Dusty

  20 dagen geleden

  Marciano enige met verstand van de vier. 👏🏽

  • Sjoerd Oldenburger

   Sjoerd Oldenburger

   20 dagen geleden

   Onzin, hij is wel degene met het meeste verstand van de 4.

  • Patje Kluivert

   Patje Kluivert

   20 dagen geleden

   Dit dus inderdaad.

 47. 80s movies fan

  80s movies fan

  20 dagen geleden

  Maakt niet uit wie het word. Ze moeten eerst de randzaken eruit gooien en zich bezig houden met voetballen.

 48. Robert Neven

  Robert Neven

  20 dagen geleden

  Vink die weet echt wat er gaanden is

 49. Lajos Te lindert

  Lajos Te lindert

  20 dagen geleden

  Marciano scherp zoals altijd.

 50. D.C. vg

  D.C. vg

  20 dagen geleden

  Visieloos. Er zit geen vernieuwing in het Nederlands voetbal.

 51. predjee

  predjee

  20 dagen geleden

  Wie de fok zijn deze gasten :')

 52. Bundy

  Bundy

  20 dagen geleden

  Begin me echt te irriteren laatste tijd aan leo driessen

  • justkevbeats

   justkevbeats

   20 dagen geleden

   Dan heb je het nog lang volgehouden🤣

 53. Ronny De Boer

  Ronny De Boer

  20 dagen geleden

  een reden om helemaal geen oranje meer te volgen

  • Tom N

   Tom N

   20 dagen geleden

   Juist een reden om het wel weer te volgen

 54. Bertijn Bruinhorst

  Bertijn Bruinhorst

  20 dagen geleden

  Manman, die coach van Bayern is niet losgetrokken bij Bayern. Hij was gewoon klaar met het trainen van een club en wil minder in de spotlights staan. Gewoon eigen keuze dus. Zo overdreven weer.

  • JP Hogervorst

   JP Hogervorst

   20 dagen geleden

   @Bertijn Bruinhorst volgens mij heeft de Boer tegen wil en dank de afgelopen maand meer schijnwerpers op zich gehad dan ten Hag of welke clubtrainer in drie jaar.

  • Bertijn Bruinhorst

   Bertijn Bruinhorst

   20 dagen geleden

   @JP Hogervorst inderdaad, dan speel je maar af en toe een potje, met de druk kan hij wel omgaan. Deze job is minder stressvol

  • JP Hogervorst

   JP Hogervorst

   20 dagen geleden

   @Bertijn Bruinhorst aha, dus je wilt niet in de spotlights en wordt daarom bondscoach.... Logisch

  • Bertijn Bruinhorst

   Bertijn Bruinhorst

   20 dagen geleden

   @JP Hogervorst jazeker was hij het beu, hij was altijd assistent en haat het om zo vaak in de spotlights te staan. Daarom is hij gestopt.

  • JP Hogervorst

   JP Hogervorst

   20 dagen geleden

   Natuurlijk is ie wél losgeweekt. Flick had nog n doorlopend contract voor 2 jaar. Denk je dat ie na pas 1 jaar hoofdtrainer te zijn geweest bij Bayern het beu is? Één van de vijf topclubs van Europa?

 55. Blue Shark

  Blue Shark

  20 dagen geleden

  Who else!!👍

 56. Ferdinand Van den doel

  Ferdinand Van den doel

  20 dagen geleden

  Mooi goed nieuws het is een goeie coah

 57. Blue Boys

  Blue Boys

  20 dagen geleden

  Prima beslissing

 58. Qadan Aden

  Qadan Aden

  20 dagen geleden

  geweldig nieuws!!!!!! dit soort coach hebben we nodig!!

  • Robert Neven

   Robert Neven

   20 dagen geleden

   en nu nog spelers kopen in het buitenland, want het stelletje klojo s dat het E K heeft ontsierd is een clompleten ramp

 59. Abc

  Abc

  20 dagen geleden

  Dit is prachtig nieuws top.

 60. Axel Haak

  Axel Haak

  20 dagen geleden

  First

Volgende